Nyheter

 

Om våra nyheter

All vår rådgivning är unik och kundspecifik, men för att snabbt sprida information om viktiga frågor som berör flertalet av våra kunder och för att också informera om nyheter kring oss själva så publicerar vi regelbundet nyheter här på vår hemsida.

Ta del av detta genom att titta in regelbundet på hemsidan. Vi rekommenderar dock att du aldrig vidtar några åtgärder eller förändringar i din verksamhet enbart utifrån information du läser här eller annanstans.

Undantagen är många och kanske har just du en sån status att nyheten inte omfattar dig även om det kan tyckas så vid första ögonkastet.

Kontakta alltid din rådgivare hos oss för mer diskussion.

Ansvarig för vår nyhetsinformation är Lars Thörn och Peter Westerberg.

Arbeta som redovisningskonsult hos oss i Falun

Vi får fler uppdrag på kontoret i Falun och behöver nyanställa en redovisningskonsult.

Läs mer här

Att arbeta hos Kreativgruppen innebär inte bara hårt arbete…

Läs mer här

GDPR-information

Den 25:e maj inträder den nya dataskyddslagen i Europa, GDPR. Vi värnar om din integritet, oavsett i vilken form du har kontakt med oss. Det innebär att alla uppgifter om dig (och dina bolag) finns tryggt förvarade hos oss och […]

Läs mer här

Nu har förslaget om ändring av 3:12-reglerna kommit

Utredningen om översyn av 3:12-reglerna har i dag överlämnat sitt betänkande till regeringen.

Läs mer här

Två redovisningskonsulter till Luleåkontoret

Vill du prova på något roligt och utvecklande samt arbeta tillsammans med kunderna för att göra deras verksamhet ännu bättre? Inom KREATIVGRUPPEN finns inga begränsningar.

Läs mer här

Det kan bli större uppskov med skatten när du flyttar, eller?

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag om ändrade regler för uppskov med reavinst vid försäljning av bostad.

Läs mer här

Löneväxling kan vara fördelaktigt

Löneväxling innebär att en anställd byter en del av sin lön mot en förmån. Om det sker före skatteavdrag kallas det bruttolöneavdrag, annars nettolöneavdrag.

Läs mer här

Julgåvor och julbord, vad gäller skattemässigt?

Julgåvor till anställda är alltid avdragsgilla för företaget och dessutom skattefria för de anställda, om värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms.

Läs mer här

Riskhantering är inte bara att teckna försäkring

Det tycks vanligt att inte planera för bekymmer. Kanske i förhoppningen att slippa att bli drabbad. Många problem kan dock undvikas om de hanteras innan de dyker upp.

Läs mer här

Avdrag vid representation

Som bekant finns förslag från skatteverket om helt slopad avdragsrätt vid representation. Regeringen verkar vara inne på liknande linje. Var det slutar vet vi inte, men vi får nog ställa in oss på försämringar.

Läs mer här

Nyheter att vänta inom 3:12 området

Den utredning som sedan något drygt år arbetar med att se över de sk. 3:12-reglerna, skall lämna sina slutsatser och förslag nu den 1 november i år.

Läs mer här

Återbetalning av EU-moms

Har du som svensk företagare gjort inköp 2015 inom EU och då betalat lokal moms på plats, kan du fram till den 30 september begära återbetalning av momsen.

Läs mer här

Börja jobba hos KREATIVGRUPPEN

Vi vill anställa en ny medarbetare till vårt kontor i Stockholm för arbete med löpande redovisning.

Läs mer här

Nya tjänster omfattas av RUT…

Från 1 augusti så ingår ett antal nya tjänster i rutsystemet. Om du anlitar någon för dessa tjänster, missa inte att använda RUT.

Läs mer här

Lönetjänster

Självklart sköter vi lönehanteringen för i princip alla våra redovisningskunder, men vi kan också åta oss att sköta enbart lönehanteringen för bolag som vill ha den egna redovisningsfunktionen på hemmaplan men inser att lönerna är bäst att outsourca.

Läs mer här

Granskad av Skatteverket i år ?

Varje år väljer Skatteverket ut ett antal områden som berörs av hårdare kontroller för att komma tillrätta med fuskare i olika branscher. Vanligtvis handlar det om att man begär utökat kvittounderlag eller skatterevision.

Läs mer här

Ändringar i ROT och RUT från årsskiftet

Med ett års försening och viss justering genomförs nu till årsskiftet de aviserade ändringarna av ROT och RUT.

Läs mer här

Snart årsskifte – läge att se över hyresavtalet

Många lokalhyresavtal löper ut den 30 september och har 9 månaders uppsägningstid. Det betyder att en uppsägning måste ske innan årsskiftet.

Läs mer här

Möjligt att generationsskifta med ”trädabolag”

De sk 3:12-reglerna gör att ägare till fåmansaktiebolag beskattas med upp till 57 % skatt på reavinst och utdelning. Genom att lägga bolaget i ”träda” i fem hela räkenskapsår beskattas reavinst och utdelning istället med 25 %.

Läs mer här

Rätt lön 2015 för dig som företagare

Innan 2015 är till ända kan det vara på sin plats att se om den lön som du som företagare tar ut ur ditt bolag är lämpligt hög, och om bolaget klarar av kostnaden. Lönenivån påverkar ju mer än bara […]

Läs mer här

Nya arvsregler vid utlandsboende

Från och med den 17 augusti 2015 gäller EU:s arvsförordning som lag också i Sverige. Detta innebär att handläggningen av arvsfrågor med internationell anknytning samlas till ett land och bedöms enligt det landets regler.

Läs mer här

Papperslösa fakturor

Vill du slippa pappersfakturor från oss och istället få dem mailade i PDF-format ?

Läs mer här

Hyr du ut en bostad genom en förmedlare?

Om du som privatperson hyr ut din bostad, sommarstuga eller fjällstuga genom en förmedlare, ska du som uthyrare ta upp den hyra du får till beskattning i inkomstslaget kapital.

Läs mer här

Investeraravdraget – en bra möjlighet

Fysiska personer som köper andelar i mindre aktiebolag när det bildas eller när bolaget ger ut nya aktier kan få sänkt skatt genom investeraravdraget.

Läs mer här

Varning för ny skattebluff

Ett stort antal svenskar har de senaste dagarna fått mejl från nätbedragare med uppmaningar i stil med ”klicka här för att få din skatteåterbäring”.

Läs mer här

Elektronisk fakturahantering

Vi har installerat ett helt nytt system för elektronisk fakturahantering som vi använder för alla våra kunder där vi sköter betalningarna.

Läs mer här

Deklarationsfrågor…

Skatteverket är nu igång med granskningen av deklarationerna som lämnades in i våras. Ifall du får frågor från dem om deklarationen så är du alltid välkommen höra av dig så bistår vi med korrekta svar. Kontakta din handläggare direkt.

Läs mer här

Bolag på Cypern?

Har du ägarbolag på Cypern och känner oro över osäkerheten med Cyperns framtid? Det går att flytta befintligt bolag till annat land! Vi vet hur man gör.

Läs mer här

Deklarationsdags !

För dig som får hjälp från oss med att deklarera är det dags att sända den förtryckta deklarationsblanketten och alla underlag till oss.

Läs mer här

Karenstid för småföretagare

Nya regler från 2013 innebär större valmöjlighet för antal karensdagar vid sjukdom.

Läs mer här

Förväntad kvarskatt?

Gör fyllnadsinbetalning och slipp ränta på kvarskatten.

Läs mer här

Sambo eller gift?

Många kanske tror att den enda skillnaden mellan att vara sambo eller gift är en kostsam bröllopsfest. Så är det dock inte. Det finns ett antal viktiga punkter som sambor bör känna till.

Läs mer här

Bli redovisningskonsult hos oss i Luleå

Vårt kontor i Luleå söker en toppenduktig redovisningskonsult för omgående anställning.

Läs mer här

Bättre än konkurrensklausul

Skriv avtal om “värvningsförbud” istället för konkurrensklausul med personalen och få större skydd.

Läs mer här